fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Para klaar voor staatsbezoek uit India

Wie het afgelopen weekend langs de Indira Gandhi- en de Kennedyweg is geweest, zal vast wel hebben opgemerkt dat er extra beweging was in het gebied. Para is het grensdistrict tussen Suriname en het buitenland vanwege de Internationale Luchthaven, dus zullen de hoge gasten daar arriveren. Het district is daarom extra schoongemaakt en mooi versierd om een fantastische indruk te maken op de presidentiële bezoekers.

Verfraaiing

Medewerkers van commissariaat Para hebben hun handen vol aan het opruimen van alle troep die uit de ruiten van voorbijgangers wordt gedumpt. Alle zwerfvuil wordt dagelijks verzameld en afgevoerd, de bermen worden extra gemaaid en opgevuld, de bloemen en palmen kregen ook extra zorg, het wegmeubilair werd opnieuw geverfd en bermen pleinen en plantsoenen worden nu nog versierd. De meeste werkzaamheden zijn eigenlijk regulier, maar er werd toch extra schoongemaakt, zegt het BIC.

Ontvangst delegatie

Op de Luchthaven en op Onverwacht zijn er activiteiten gepland voor de komst van de presidentiële delegatie. Culturele groepen uit Para zijn bij deze speciale gelegenheid gecontracteerd voor optredens. Vanaf 17.00 uur zullen 21 saluut schoten worden gelost om de 3 seconden, nabij Zanderij. Bewoners van de omliggende dorpen en plantages worden hiervan op de hoogte gesteld.

OOK INTERESSANT
Voor bevordering toerisme: 46 personen Boven-Suriname getraind in basis brood en banket

Schoolkinderen

De scholen in Para zijn ook betrokken bij het geheel. Op drie locaties langs de Kennedy- en de Indira Ghandiweg zullen leerlingen in uniform staan om de delegatie te begroeten. Zij krijgen elk een kleine Surinaamse vlag en een vlag van het gastland. Op Onverwacht wordt er een tussenstop gemaakt voor culturele optredens en begroeting van de schoolkinderen. Bij vertrek van de delegatie op donderdag, zullen deze schoolkinderen weer staan voor het uitwuiven van de delegatie.

Wegomlegging

Dinsdag zal de politie aanwijzingen geven aan weggebruikers voor een verkeerswijziging nabij Centrum Onverwacht. Tussen 17.00 en 19.00 uur zal het verkeer vanuit Paramaribo, rijrichting Zanderij, via de Dam- , Mabo, – en Dahlbergstraat worden omgeleid worden. Het verkeer vanuit Zanderij, rijrichting Paramaribo, zal via de Akrumstraat-Denswilstraat-Kensenhuisstraat worden omgeleid.(GFC)