fbpx

Para bereidt zich voor op grote vakantiedrukte

Districtscommissaris(dc) John de La Fuente van Para heeft met alle hulpdiensten in het district vergaderd over de te verwachten drukte tijdens de grote vakantie in het district. Het is van belang om preventief te werk te gaan, meent de dc.

De controle in het district zal worden opgevoerd. Er zijn ook maatregelen genomen ten aanzien van de veiligheid en hygiëne op de recreatieoorden en badplaatsen”, zegt de La Fuente.

Het commissariaat voorziet alle oorden die veilig genoeg bevonden zijn van een sticker met de tekst: “Goed Gekeurd …..DC Para”. De oorden worden ook voorzien van grote aanplakkingen met nummers van de veiligheidsdiensten in Para. Op deze nummers kunnen bezoekers van de oorden bellen om een klacht door te geven of hulp in te roepen van een veiligheidsdienst.

Alle exploitanten van recreatieoorden zullen aan de vereisten moeten voldoen. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is. De aanwezigheid van lifeguards is een verplichting op elk oord. De voorwaarden in de vergunning voor openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) worden ook aangepast, zegt het BIC.

Naar meer berichten...