Pan-Am Spelen: Zesde plaats voor Evita Leter

GFC NIEUWS- Het is Evita Leter niet gelukt om zich verder te kwalificeren op de Pan-Am Spelen.

In de Centro Acuático uitkomend in de 3e serie zwom de Surinaamse de 100 meter in een tijd van 1.18.44.

Deze tijd bleek niet alleen niet genoeg te zijn voor een finaleplaats maar ook veel minder scherp dan de tijd waarmee zij zich kwalificeerde (1.14.68)

In gesprek met de journalisten zei Evita een goed gevoel te hebben vóór de race, zelfs een beetje zelfverzekerder naar WK toe. Zij heeft om en bij gedaan wat haar streven was. Zij zat op de grens van haar limiet en weet nu waar zij aan moet werken naar volgend jaar toe.

Kijkend naar de inschrijftijd en de tijd die zij gezwommen heeft, zegt zij dat het pas haar tweede internationaal meetmoment is in twee jaren, dus mag zij niet klagen waar zij nu is.

Zij zal nu een korte break nemen, focussen op haar doelen voor 2020 en dan keihard ertegenaan gaan.

De serie werd gewonnen door de Argentijnse Julia Sebastian (1.06.98) en tweede werd Molly Hannis uit de VS met 1.07.59. de derde plaats was voor Jhennifer Alves de Concecao uit Brazilië in een tijd van 1.08.37.

Behalve deze drie is ook de nummer vier, Mercedes Toledo Salazar (Venezuela) 1.09.74 uit deze serie doorgedrongen tot de finale.

Over de prestatie van zijn pupil geeft coach Daryanani aan dat hij niet exact kan aangeven waarom er een mindere prestatie is neergezet; heel veel valt en staat met hoe de zwemmer of zwemster zich op de bewuste dag voelt.

Hij voegt hieraan toe dat ze niet haar personal best heeft weten te halen, maar dat ze wel 2 seconden sneller heeft gezwommen dan 2 weken geleden op het WK in Korea.

Over de tijdsverbetering is de coach echter niet tevreden, omdat je bij zulke Spelen altijd op de A-finale mikt.

In de toekomst hoopt Daryanani dat er veel vaker contact onderhouden wordt tussen Surinaamse coaches en zwemmers die in het buitenland zitten voor een verbetering van de zwemsport en de prestaties ervan.

Gedurende het WK is de samenwerking met Leter pas na 2 jaren weer opgepakt.

Renzo Tjon A Joe is nu de laatste sporter die voor Suriname in actie komt op de Pan-Am Spelen in Lima, Peru.

Hij zal donderdag eerst uitkomen op de 100m vrije slag en een dag daarna op de halve afstand van dit nummer.

Indien hij door de series komt zwemt hij dezelfde avond in de finales.

Overige berichten