fbpx
Pan-Am Spelen: Ook geen medaille voor Tjon A Joe

GFC NIEUWS- Het is op de laatste zwemdag voor de Surinaamse zwemmer Renzo Tjon A Joe ook droog gebleven op de 50m vrije slag tijdens de Pan-Am Spelen.

Een dag eerder kwam hij niet eens door de serie op de 100m vrije slag.

In een sterk bezet veld in de eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de Braziliaan Giuseppe Brunos Frato die goud won in een tijd van 21.61 seconden, Nathan Adrian (VS) zilver in een tijd van 21.87 seconden en diens landgenoot Michael Chadwick die brons nam in een tijd van 21.99 seconden.

Het is opvallend dat alle drie medaillewinnaars onder de 22 seconden hebben gezwommen in de finale. Alleen Chadwick had in de series reeds die prestatie geleverd.

Onze landgenoot eindigde op de 8e plaats in een tijd van 22.58 seconden en dat is 0.34 seconden langzamer dan de tijd die hij heeft gezwommen in de serie vrijdagmorgen.

Met de deelname van Renzo op de 50m vrije slag zijn de Spelen voor Suriname teneinde.

In de afgelopen weken hebben wij slechts een kwartfinale plaats op het onderdeel 200m wielrennen en een finale plaats op de 50m vrije slag zwemmen als beste prestaties gehad.

Suriname sluit dus de Spelen af zonder een medaille. Deze editie is meegedaan met badminton, taekwondo, wielrennen en zwemmen.

De laatste keer dat ons land tijdens de Pan-Am Spelen een medaille won, dateert van 1999 toen Carolien Adel op het onderdeel 400 individuele wisselslag in Winnipeg, Canada brons won.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…