fbpx

Pan-Am Spelen: Geen finaleplaats voor Tjon A Joe op 100m vrije slag

GFC NIEUWS- Renzo Tjon A Joe, de laatste hoop voor Suriname op een medaille tijdens de Pan-Am Spelen in Lima, Peru is op de 2de plek geëindigd in de swim-off race.

De Mexicaan Gutierrez plaatste zich als laatste finalist met een tijd van 49.69 seconden, 0.04 seconden sneller dan in de series.

De swim-off was nodig om te bepalen wie van drie zwemmers met dezelfde tijd in de series recht had op een finaleplek op de 100m vrije slag.

In de 2e serie waarin de Surinamer zwom eindigde hij met een tijd van 49.73 sec. op de 3e plaats.

Daar ook Alejandro Buscaglia en Gutierez in hun serie met dezelfde tijd zijn geëindigd, moesten deze drie het dus opnemen tegen elkaar op het eind van het eerste zwemgedeelte van de dag.

Tjon A Joe zwom jammer genoeg een tijd van 50.15 seconden (0.42 seconden erboven), terwijl de Argentijn Alejandro Buscaglia als 3de aantikte met 50.19 seconden.

Renzo gaf op de vraag waar het allemaal mis ging, aan dat hij dit jaar meer downs dan ups heeft gekend voor wat betreft de 100 meter.

BEKIJK OOK
SLM tekent contract voor lease B737-800

Hij zegt verder dat hij in de eerste 50 meters altijd sterk is, maar om het 2de deel van de race ook goed te volbrengen en de overwinning te pakken, nog een grote uitdaging is.

Ook is hij teleurgesteld om het feit dat hij heel hard heeft gewerkt dit jaar en dat juist gedurende de Pan-Am Spelen hij niet zijn scherpste tijd kon zwemmen.

Hoewel Tjon A Joe de B-finale op dit nummer heeft gehaald, heeft hij besloten deze aan hem voorbij te laten gaan.

Hij wil dan de hele focus leggen op de 50 meter vrije slag, het nummer waarop hij het sterkst presteert. De zwemmer denkt dat het beste is om goed uit te rusten.

Hij zal hiervoor vandaag aan de start verschijnen in de 3e serie. Renzo is op dit onderdeel ingeschreven met een tijd van 22.18sec.