fbpx

Pan-Am Spelen 2019: Evita Leter mikt eerst op een betere tijd

GFC NIEUWS-De finale van de 100 meter schoolslag bereiken is niet de meest simpele klus voor Evita Leter op de Pan-Am Spelen in Lima.

In ieder geval is de 24-jarige zwematlete er helemaal klaar voor na de laatste training van maandagochtend.

Na zich even moe te hebben gevoeld in het begin, voelt ze zich na de trainingen weer lekker fit om haar doel te bereiken, geeft Leter aan.

Met coach Yash Daryanani heeft ze inmiddels besproken hoe ze de eerste 50 meter van haar wedstrijd moet aanpakken.

Ten aanzien van de voorbereiding in Lima zelf, zegt Leter dat de eerste training grotendeels inhield, het losmaken van de spieren en het lichaam en daarna op onderdelen is gewerkt zoals de aanscherping van de snelheid.

Op de vraag wat ze zelf denkt over de nog neer te zetten prestaties, hoopt zij in de eerste plaats op een beter persoonlijk record en dat de rest is meegenomen.

BEKIJK OOK
DNA-leden VHP willen openbaarmaking PSC's Staatsolie

Naar de Olympische Spelen 2020 hoopt Leter de vereiste tijd voor deelname aan deze Spelen geleidelijk aan neer te zetten.

Coach Daryanani zegt op dit moment moeilijk antwoord te kunnen geven op de vraag hoe Evita er voor staat, omdat hij de sterkte van het veld niet kent.

Hij kan ook geen inschatting maken aan de hand van haar scherpst gezwommen tijd, en vervolgt te zeggen dat Leter gezien het gehalte van de Pan-Am Spelen keihard zal moeten werken als ze de finale wilt behalen.

Leter zwemt dinsdag omstreeks 13.00 uur Surinaamse tijd in de serie.

Mocht ze de finale bereiken, dan komt ze dezelfde avond nog in actie omstreeks 22.30 uur Surinaamse tijd.