fbpx

Pan-Am Games 2019: Suriname ook bij dubbelspel vroegtijdig uitgeschakeld

GFC NIEUWS-Het Guatemaltees koppel Rodolfo Ramirez/ Jonathan Solis heeft korte metten bij het onderdeel badminton gemaakt met Dylan Darmohoetomo en Soren Opti.

In de dubbel had Suriname geen schijn van kans en verloor in 2 sets met 7 – 21 en 9 – 21.

Voor de wedstrijd gaf Opti al aan dat zijn officiele dubbelspel partner in het buitenland studeert en dat hij al geruime tijd ook niet meer heeft gedubbeld; gedurende dit toernooi werd met Darmohoetomo een gelegenheidskoppel gevormd.

Na de wedstrijd wees Opti er op dat het in de wedstrijd duidelijk merkbaar was. Het was de tegenstander die continu aanviel en zij grote moeite hadden om op tijd goede positie te nemen.

Over het niveau van Guatemala vindt hij dat zij sowieso een stap verder zijn, maar als er veelvuldig geoefend zou worden en er vaker dubbeltoernooien afgewerkt worden, dit niveau zeker ook gehaald kan worden.

Aansluitend op wat Opti aangaf, zegt Darmohoetomo dat het geen eenvoudige taak is te dubbelen met een speler, met wie je eigenlijk niet vaak mee speelt.

Over het spel geeft hij aan dat het pas in de slotfase van de 2de set een beetje beter begon te klikken tussen Opti en hem.

Voor beide spelers zijn de PanAm Games ten einde; beiden kijken zij uit naar de volgende training in Suriname om weer keihard te werken. De teleurstelling zal ze natuurlijk nog wel even bijblijven.

Overige berichten