fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Pan-Am 2019: Soren Opti wint en stroomt door naar de 3de ronde

GFC NIEUWS-Het 2de optreden van Suriname op de Pan-Am Games 2019 is achter de rug. Soren Opti won zijn partij van de Ecuadoriaan Baque met 2 – 1.

De setstanden waren 21 – 17 voor Suriname, 21 – 13 voor Ecuador en tenslotte 21 – 17 voor Suriname. De partij duurde in totaal 50 minuten.

Een gemakkelijke partij zou het niet worden, al had coach Jones van tevoren al aangegeven dat Opti deze partij in winst zou moeten kunnen omzetten.

Nadat Baque in set 1 al liet zien ook voor de overwinning te gaan, toonde hij nog eens karakter door de 2de set met 21-13 te winnen van Opti.

De Surinaamse landskampioen liet op zijn beurt in de 3de set van zich spreken door halverwege van een 3 punten achterstand terug te veren.

OOK INTERESSANT
OW start pilotproject ‘Het handmatig ophalen van kanalen’

Opti was overigens vrij dominant, maar maakte eveneens veel ongeforceerde fouten waaronder 3 keer een service-fout.

Ook liet hij dikwijls de shuttle vallen waar hij dacht dat deze niet binnen de lijnen van het speelveld zouden belanden.

Aan de andere kant had de pupil van Gilmar Jones tot 3 keer toe het geluk aan zijn zijde dat de shuttle net aan de juiste kant van het net het speelveld raakte.

De volgende tegenstander van Opti is het huidig Pan-Amerikaanse kampioen, Osleni Guerrero uit Cuba.