fbpx

Pan-Am 2019: Dylan Darmohoetomo verliest van Ivan Leon

GFC NIEUWS-Voor de 2de keer gedurende de Pan-Am Games 2019 is het zo dat Chili een ronde verder komt ten koste van Suriname.

Op het onderdeel badminton ging Darmohoetomo met een 2 – 0 setstand onderuit tegen Ivan Leon (22 – 20 om 21 – 12).

Darmohoetomo die bij aankomst in Peru een paar dagen geleden aangaf klaar ervoor te zullen zijn, begon uitstekend aan de wedstrijd. Liefst 2 keer in de partij werd er een voorsprong van 5 punten genomen, maar deze werden echter steeds weer ingelopen door Leon.

Na alleen in het begin voor te hebben gestaan, kwam laatstgenoemde bij een 19 – 19 gelijke stand op voorsprong. Darmohoetomo kon de stand nog wel weer gelijktrekken naar 20 – 20, maar de 2 volgende punten kwamen op naam van de tegenstander.

De 2de set ging het al gelijk compleet mis voor Suriname; Darmohoetomo oogde veel minder geconcentreerd en dat leed ook snel tot een 7 – 0 achterstand, een verschil in punten dat nooit meer recht getrokken zou worden.

BEKIJK OOK
Tegenvaller voor Suriname: vóór 2027 geen offshore olieproductie

Ook het geloof in een sterke comeback leek niet aanwezig te zijn en het maken van onnodige fouten bleef zich continueren.

“Ik ben in de eerste set teruggevallen bij een stand van 15-10. Ons plan van aanpak was heel goed, snel punten pakken. Nadat Ivan Leon zijn spel heeft aangepast, kwam ik in problemen. Mijn spel in de tweede set was gewoon een verlengde van de eerste. Ik had een terugval en leed aan concentratieverlies”, geeft Darmohoentomo toe.

Dylan is voor wat het individuele spel betreft uitgeschakeld, maar komt nog wel uit in het dubbelspel tesamen met Soren Opti.