“Pamacca niet vergeten door Ronny Brunswijk”

GFC NIEUWS- In de verkiezingsstrijd die nog moet aanbreken in Suriname, begeven toppers als subtoppers zich naar het Binnenland van Suriname om hun voorwerk te doen.

De bewoners zijn zich terdege bewust dat het vaak genoeg om brood en spelen gaat, dus is de houding “we luku nanga soortu taki den kon ini na liba fu wi”.

In het weekend waren zowel de NDP als de ABOP in het Paramaccaans gebied te Boven Marrowijne. Andre Misikaba te Nazon en Ronny Brunswijk te Skientabiki.

Brunswijk werd feestelijk begroet en begaf zich naar de overheidszaal in het dorp, die 60 jaren lang niet onderhouden was of werd bezocht door autoriteiten in Paramaribo. De gemeenschap sprak op hun manier hun ongenoegen hierover.

Brunswijk die zijn gehoor in een krutu model toesprak met een basja als communicatiepartner, gaf aan dat hij nog een schuld te vereffenen heeft met de Pamaka-gemeenschap, dat dateert uit de oorlogsperiode volgens sommigen uit de gemeenschap.

De ABOP gaat voor gelijkheid onder de bevolking in het binnenland en wil geen middenweg inslaan.

“Meki un bondru en stem tapu un srefi fu kon tranga” zei Brunswijk die beklemtoonde dat het nu tijd is dat het Binnenland een vuist maakt tegen alles en iedereen die ons wil splitsen. Ongeacht stamverhouding stem op jezelf benadrukte hij. Een omstander bevestigde dit door te stellen” efu yu stem tapu mi, yu stem gi wi ala fu na binnenland”.

Brunswijk hield het concreet en gaf aan dat we de realiteit niet uit het oog moeten verliezen. Bij regeermacht van de ABOP heeft hij herhaaldelijk gememoreerd dat er daadwerkelijk gewerkt zal worden voor het binnenland en alle Surinamers in Suriname.

Een gerijpte Romeo Bravo gaf beheerst aan dat we geen tijd gaan verspillen aan mooie verhalen. 25 mei moet je weten wat je doet voor jezelf en dat is stemmen dat het Binnenland regeermacht krijgt.

Structuren werden geïnstalleerd waarbij 5 kernen van de dorpen beneden als bovenwaarts hun jawoord gaven om geen “kori kori” te doen maar de overwinning voor zichzelf binnen te halen. Als aanzet tot zijn niet ingeloste belofte uit het verleden, bood hij Pamacca een ministerspost aan. Dit wel te verstaan bij regeermacht van de ABOP. Geen belofte maar een bod bij macht.

De ABOP-boodschap richt zich voornamelijk op samen bundelen als Surinamers bij elkaar, en niet plat praten in termen van geloofsovertuiging of ras.

Brunswijk zelf gelooft dat de ABOP sterk staat in Marowijne, daar deze partij mensen geen worst komt voorhouden, terwijl het een stuk hout is.