fbpx

PALU-kandidaat Taus gaat voor versterking sociaal milieu kinderen

GFC NIEUWS- PALU-kandidaat Imran Taus – die nummer 2 op de lijst in Paramaribo staat – wilt zich sterk gaan maken op het gebied van kinderrechten.
De jonge politicus werkt als beleidsadviseur op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en is nauw betrokken geweest bij het uitvoeringsbeleid, waar hij kennis maakte met de problemen in de maatschappij. Naar zijn oriëntatie leven kinderen in Suriname nog niet volgens de gewenste milieu’s.
“Het kind leeft in 3 levensgebieden. Het eerste milieu is het gezin, vrienden en familie. Het tweede is onderwijs en kinderopvang , terwijl het derde draait om de georganiseerde vrije tijd van het kind.
Voor de meeste Surinaamse kinderen is er geen sprake van een derde milieu en sommige moeten het doen met slechts het eerste milieu”, zegt Taus. Hij wilt vanuit het parlement verandering brengen aan de situatie van de kinderen. “Dat ga ik natuurlijk niet alleen doen. Dat wil ik samen doen met de gemeenschap. Hoe meer de gemeenschap participeert hoe betere milieu’s we scheppen voor onze kinderen”, zegt hij zelfverzekerd.
Om een land tot grotere hoogtes te brengen is het belangrijk dat er steeds wordt geïnvesteerd in kinderen, meent Taus. “Het volk zelf is niet in staat om de ontwikkeling te trekken. Dat moet het bestuur doen en hoe meer onze kinderen de toegang krijgen tot de fundamentele rechten, hoe betere plannen we voor onze toekomst kunnen maken”. Een van de eerste acties van de politicus is de re-activering van buurt-, jongeren-, sport- en cultuurorganisaties.

BEKIJK OOK
Kunstenares en schrijfster Kit-Ling Tjon Pian Gi presenteert haar Alakondre roman tevens kunstboek 'Het Alakondre Drakenmeisje'