fbpx

Palmentuin krijgt facelift

GFC NIEUWS-Het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) werkt samen met andere ministeries aan het verfraaien van de Palmentuin.

Dat zegt Anwar Moenne, onderdirecteur Technische Diensten van het Directoraat Openbaar Groen tevens de voorzitter van de taskforce, die door minister Vijay Chotkan is geïnstalleerd voor verschillende werkzaamheden.

De taskforce is volgens Moenne enorm belangrijk als het om verschillende spoed optredens gaat. Daarom is er ook een beroep op deze taskforce gedaan om de Palmentuin te verfraaien.

Vanuit OWT&C zijn onder andere de afdelingen van Openbaar Groen en afdeling Wegen ingezet.

“De Palmentuin kan een goede plaats innemen als toeristenplek en natuurlijk een plaats waar gezinnen kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen”, zegt Moenne.

BEKIJK OOK
20-jarige jongeman aangehouden in reçu-fraudezaak Financiën en CBvS

Het ligt in de bedoeling dat de werkzaamheden die ruim 2 weken gaande zijn, voor 9 augustus worden afgerond, omdat er op die dag een grote viering van de Inheemsen dag aldaar zal plaats vinden.

Behalve de werkzaamheden in de Palmentuin is het ministerie ook bezig met afrondingswerkzaamheden te Waka Pasi die naast de Palmentuin staat. Dit is een project dat in opdracht van het kabinet van de First lady, Ingrid Bouterse-Waldring, wordt uitgevoerd.