fbpx
Palestijnse provocaties zorgen voor onschuldige dodelijke slachtoffers

De afgelopen periode zijn er al tientallen onschuldige Israëli’s door Palestijnse stenengooiers vermoord. Een gedeelte van de slachtoffers zijn kleine kinderen. Zo werd op 17 februari 2015 de weerloze 1- jarige Adele Biton (zie foto) gedood door Palestijnen die zeggen vol trots stenen te gooien op weerloze Israëli’s.

De Palestijnse diplomaat Abdallah Abushawesh vertelde vorig jaar aan Canadese studenten die het hoofdkantoor van de VN in New York bezochten, dat de Palestijnen trots zijn op het gooien van stenen naar Israëli’s. Dat er daarbij onschuldige doden vallen, deert hem weinig.

“We zijn behendig in het gooien met stenen. Wij zijn daar erg trots op en zullen niet ophouden onze kinderen dit te leren”, legde hij uit.

Maar deze Palestijnse terroristen zijn niet alleen behendig in het stenen gooien op onschuldige mensen met de dood tot gevolg. Ook zijn ze handig in het afvuren van raketten vanuit de Gazastrook richting Israëlische steden, met het doel zoveel mogelijk onschuldige burgers te doden.

Zo vuurden de Palestijnen vorige week zeker zeshonderd raketten af waarbij er 4 onschuldige doden aan Israëlische zijde  te betreuren waren. 320 luchtaanvallen op doelen in Gaza was de Israëlische  reactie hierop. Het geweld lijkt de zoveelste ronde in een serie escalaties.

Met een staakt-het-vuren in het kader van het Eurovisie songfestival dat in Israël wordt gehouden, lijkt  de rust even te zijn wedergekeerd. Het wachten is volgens objectieve analisten op de volgende Palestijnse provocaties die vervolgens weer zullen resulteren in escalerende geweldsuitbarstingen met veel onschuldige dodelijke slachtoffers tot gevolg.

 

 

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.