fbpx
Palestijnen mogen Israël niet in voor bijwonen vredesevenement

Redactie GFC Nieuws — Ieder jaar houdt Israël een gezamenlijke herdenkingsceremonie waar nabestaanden van Israëli’s en Palestijnen bijeen komen. Dit jaar werden alle Palestijnen die waren uitgenodigd, in opdracht van premier Benjamin Netanyahu geweigerd.

Het is een uniek evenement. De bedoeling is om samen te werken aan vrede. Israëli’s en Palestijnen komen in Tel Aviv samen om te rouwen en elkaars verdriet te erkennen voor geliefden die zijn gedood in het conflict.

Maar dit jaar hoorden alle 181 uitgenodigde Palestijnen dat zij Israël niet binnen mochten.

De Israëlische krant Haaretz kreeg te horen dat dit op bevel van Benjamin Netanyahu zelf was.

Eerder waren ook verzoeken ten behoeve van Palestijnen afgewezen. Wanneer de mensen hiertegen in beroep gingen, werd de toestemming doorgaans alsnog verstrekt: twee uren vóór aanvang van het evenement.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.