fbpx
Pakistaanse arts verdacht van opzettelijke besmetting kinderen met hiv

Redactie GFC Nieuws — Zeker 90 personen, onder wie 67 kinderen, werden in de Pakistaanse stad Larkana mogelijk opzettelijk besmet met het hiv-virus. Een plaatselijke arts, die zelf lijdt aan aids, zou het virus bewust hebben verspreid met een besmette spuit.

Gezondheidsminister dr. Azra Pechuho van de Pakistaanse provincie Sindh zegt dat de arts steeds dezelfde injectiespuit gebruikte voor al zijn patiënten.

De arts, dr. Muzaffar Ghangharo, die de meeste van de geïnfecteerde kinderen in zijn privékliniek behandelde, werd eerder deze week gearresteerd.

Er was al eerder sprake van een opvallende stijging van het aantal hiv-gevallen in Larkana. Het ging toen echter alleen maar om 13 kinderen van vier maanden tot acht jaar oud. De laatste cijfers laten echter zien dat het om veel meer kinderen gaat.

Dr. Muzaffar ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij niet wist dat hij zelf leed aan Aids. “Als ik had geweten over mijn toestand [Aids], dan zou ik medische hulp hebben gezocht,” beweert hij.

Hij beschuldigde de Sindh Healthcare Commission ervan hem te beschuldigen om “zijn eigen incompetentie” te verbergen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…