PAHO/WHO en Volksgezondheid bespreken prioriteitsgebieden

Tijdens een bijeenkomst woensdag tussen het ministerie van Volksgezondheid en de PAHO/WHO werd er gesproken over de uitvoer van de activiteiten in de periode januari tot en met juni 2018. Deze meeting is een follow-up van de planningsmeeting die in november 2017 heeft plaatsgevonden, waarin het ministerie heeft bepaald wat de prioriteiten zullen zijn voor de komende periode. Dit in het kader van het nieuw tweejarig werkplan van de PAHO, het Biennial Work Plan 2018-2019.

De infectieziekten genieten op dit moment de grootste prioriteit van het ministerie. Volgens de directeur van het ministerie drs. Maureen Wijngaarde-van Dijk, gaat het om ziekten zoals malaria, HIV/Aids en dengue. Zij geeft verder aan dat ook de niet-overdraagbare aandoeningen als diabetes mellitus en hypertensie op de prioriteitenlijst staan van het ministerie.

Ook kwam aan de orde de hoge suiker- en zoutgehalten die in bepaalde geïmporteerde voedingsmiddelen zitten. Hierover gaf de directeur te kennen dat het ministerie bezig is met de voorbereiding van enkele nieuwe wetten. Het streven van het ministerie is om deze wetten dit jaar nog in te voeren. In februari vindt de evaluatie meeting over het werkjaar 2017 plaats.(GFC)

Overige berichten