fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

PAHO-vertegenwoordiger voor Verpleegkundig Onderwijs bezoekt COVAB

GFC NIEUWS- De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) was vanmorgen op bezoek bij het EFS College COVAB; in de persoon van Leah Richards, de nieuwe vertegenwoordiger voor Nursing Education in Suriname.

Bij dit bezoek zijn mogelijke samenwerkingsgebieden voor het verpleegkundig onderwijs tussen beide instellingen besproken.

COVAB-directeur Angéle Wallerlei – Kumbangsila heeft haar ook omstandig geïnformeerd over het werk van de zorgopleider.

Richards was vooral ook geïnteresseerd in de beschikbare faciliteiten voor studenten en het cursusaanbod. Zij kreeg dan ook een rondleiding door de school.

Bij de meeting met de COVAB-directeur kwamen onder meer aan de orde: ondersteuning voor de verdere implementatie van het COVAB e-learning platform voor huidige en toekomstige studenten.

Richards zal verder assisteren bij het opstellen van een onderzoeksplan voor de faculteit COVAB om meer facultair geleid onderzoek en blootstelling aan nieuw bewijsmateriaal op hun respectieve gebieden aan te moedigen.

OOK INTERESSANT
Pertjajah Luhur begonnen met druk bezochte 'ondro oso' vergaderingen

Zowel de PAHO als de COVAB kijken uit naar een goede samenwerking. Het EFS College COVAB heeft anno 2019 haar bestaansrecht bestendigd.

Zij biedt behalve een basisopleiding, ook specialistische opleidingen op Mbo- en Hbo-niveau en binnenkort op masterniveau.

De organisatie zorgt al jaren voor het gereedmaken van zorgverleners die op een professionele wijze inspelen op, en zorg bieden aan, de meest complexe zorgvragen.

Als leverancier van zorgverleners op elk niveau, heeft zij de meest verantwoordelijke taak om de ontwikkelingen rondom de zorg van elk ziektebeeld op de voet te volgen en zich daarop voor te bereiden.

Op het gebied van de zorgtechnieken is de ontwikkeling duidelijk te merken. Momenteel telt COVAB ruim 1300 studenten.