fbpx

PAHO ondersteunt internationale conferentie hennepteelt

Yitades Gebre, de Pan American Health Organization (PAHO)-vertegenwoordiger in Suriname, heeft toegezegd om het ministerie van Volksgezondheid te ondersteunen in het houden van een internationale conferentie over hennepteelt.

Minister Antoine Elias bracht samen met Boy Guardiola, voorzitter van het nationale advies- en monitoringsorgaan wetenschappelijk onderzoek hennepteelt, woensdag een bezoek aan de PAHO-topman.

Hennepteelt voor industriële doeleinden is wereldwijd in opmars is. Deze industrie kan ook grote voordelen hebben voor de Surinaamse economie. “Het gaat om een miljarden dollar industrie met landen zoals Noorwegen en Canada in de voorlinie,” benadrukt de minister.

BEKIJK OOK
Registratie schoolvervoer in volle gang

Hij hoopt dat met de ondersteuning van de PAHO naast goud en olie met industriële hennep kan worden toegevoegd in de diversificatie van de economie.

De omstandigheden voor groei van de hennepplant zijn bijzonder goed in Suriname. Hier kan goed gebruik van worden gemaakt, zegt Elias.

Er zijn meer dan 50.000 toepassingen van industriële hennep zoals voedsel, kleding, bouwmaterialen, cosmetica, bier, benzine, medicijnen en olie.

Het streven is erop gericht om binnen een kwartaal de conferentie hier te houden.