fbpx
PAHO doneert ICT-apparatuur aan COVAB

GFC NIEUWS- Het EFS College COVAB heeft een donatie van ICT-apparatuur van de Pan American Health Organization (PAHO) ontvangen.

De donatie bestaat uit vijftien laptops en één printer. De donatie maakt deel uit van een verzoek aangaande ICT-apparatuur, welk was aangevraagd bij de PAHO, ten behoeve van het mede vormgegeven van ons afstandsonderwijs. De schenking past binnen het kader van de technische samenwerking tussen de regering van Suriname en de PAHO.

De goedkeuring voor dit project heeft het EFS College COVAB verkregen in augustus 2020. Het EFS College COVAB is opgericht op 16 november 1982 en ressorteert onder het Ministerie van Volksgezondheid. Zij leidt al jaren zorgverleners op die op een professionele wijze inspelen op, en zorg bieden aan de meest complexe zorgvragen.

Momenteel telt het instituut ruim 1300 studenten. Angele Wallerlei – Kumbangsila, directeur van het EFS College COVAB, nam de laptops en de printer in ontvangst en bedankte de PAHO-vertegenwoordiger mevrouw Leah-Mari Richards voor de zeer welkome donatie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.