fbpx
Facebook Pagelike Widget

Padvinders herdenken St. Jorisdag

Op donderdag 23 april zullen padvinders over de hele wereld St. Jorisdag vieren. Deze beschermheilige van de padvinderij zal niet ongemerkt in Suriname voorbij gaan.

St. Joris is de beschermheilige van Scouting. Het verhaal van Sint Joris die de draak verslaat werd gebruikt als voorbeeld voor een Scout, die moet helpen waar hij of zij kan.

Padvinders zullen op deze dag opgetogen zijn in hun uniform. Zo zullen zij de school of hun werk bezoeken. Daarvoor zullen de verschillen de padvindersgroepen van de boy scouts Suriname om 6.00 uur s ‘ morgens de vlaggen hijsen en een korte bezinning houden.

De padvinders zullen om 17.00 uur samenkomen om in eenheid te gedenken hoe het goede het kwade overwon. De dag wordt afgesloten met een rondmars in de straten van Paramaribo.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…