fbpx
Paddenstoelen kunnen kans op prostaatkanker reduceren

GFC NIEUWS- Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat het consumeren van paddenstoelen de kans op prostaatkanker kan reduceren.

Wetenschappers op de Tohoku University suggereren dat de consumptie van paddenstoelen op regelmatige basis de kans op prostaatkanker reduceert, vooral bij mannen vanaf 50 jaar en ouder.

tijdens de studie werden 36.499 mannen ondervraagd over hun levensstijl, inclusief voeding, alcohol-en sigarettengebruik en fysieke activiteit. Daarna werden hun medische gegevens geanalyseerd.

De resultaten onthullen dat in totaal 3,3% van de deelnemers prostaatkanker ontwikkelde gedurende een follow-up periode.

Participanten die paddenstoelen een of twee keer per weer aten, hadden 8% kans minder kans op het ontwikkelen van de ziekte vergeleken met degenen die minder dan een keer per week paddenstoelen aten.

Mannen die meer dan drie keer per week paddenstoelen consumeren hadden een 17% verlaagde kans.

De onderzoekers geloven dat de beschermende effecten van paddenstoelen, vanwege een hoge gehalte van aan ergothioneïne – een aminozuur dat in schimmels, bepaalde bacteriën, planten, dieren en de mens voorkomt, – in staat is om oxidatieve stress ( een stofwisselingstoestand, waarbij meer dan een normale fysiologische hoeveelheid reactieve zuurstofverbindingen in de cel gevormd wordt of aanwezig is) te reduceren.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…