fbpx
Paal laat nageslacht informatie achter met handleiding ‘Burgerlijke Stand’

Assembleelid tevens deskundige op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) Anton Paal heeft vandaag maandag 23 maart 2015, een boekwerk aangeboden aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.

Met dit initiatief wil Paal voor het nageslacht een stukje informatie achterlaten. Het gaat om de handleiding ‘Burgerlijke Stand’.

Het betreft de enige vastlegging hieromtrent benadrukt Paal. Hij zou het jammer vinden als niets bewaard wordt. Het is de herziene druk waarvan de eerste exemplaren in 2009 uitkwamen.

Als extra tintje in dit kader is dat Paal vandaag zijn 66ste verjaardag viert en dit boekwerk als cadeau aan het nageslacht en het personeel van het CBB biedt.

De gemeenschap heeft er baat bij dat feiten zoals geboorten, erkenningen, huwelijken, echtscheidingen op een behoorlijke wijze worden vastgelegd. Hierdoor kan de burgerlijke en persoonlijke staat van elke burger indien en waar nodig middels een deugdelijk bewijs worden aangetoond.

In deze uitgave wordt getracht ten eerste weer te geven de regels die de handelingen van de ambtenaar van de burgerlijke stand beheersen en ten tweede de diverse modellen akten van de burgerlijke stand toe te lichten.

Minister Leilis toonde zich erkentelijk met de uitgave van Paal.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…