fbpx

OWT&C wil schade wegmeubilair verhalen op veroorzakers

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) ondervindt al enige tijd enorm veel schade aan wegmeubilair. Verkeersregelinstallaties, verkeersborden, vangrails en verkeerslichtmasten blijven niet gespaard bij aanrijdingen. Ook vandalisme behoort tot één van de oorzaken van vernieling. De kosten voor het vervangen daarvan kunnen oplopen tot in de duizenden euros.

Directeur Santosh Soman, van het directoraat Civieltechnische Werken bij het ministerie van OWT&C, geeft aan dat het in de bedoeling ligt dat de gelden voor het herstellen van wegmeubilair verhaald zullen worden op de veroorzakers van de schade.

Het ministerie zal ook nagaan hoe zij ervoor kan zorgen dat het wegmeubilair effectiever en efficiënter wordt geplaatst binnen de infrastructuur. Daarnaast roept zij de hulp van de burgerij in om er samen voor te waken dat de schade zo minimaal mogelijk blijft.

OOK INTERESSANT
Foodbasketproject moet armoedebestrijding stimuleren

“Als er schade is dan moet het geld om die schade te herstellen ergens vandaan komen, zodat het OWT&C dat kan herstellen, legt Henk Wip, hoofd van de Afdeling Verkeer, uit. Hij doet een beroep op de samenleving om zich te houden aan de verkeersregels en ook de communicatie met het wegmeubilair in acht te nemen.

Met de politie is afgesproken dat schade aan wegmeubilair in het process verbaal wordt opgenomen. Een afschrift daarvan wordt naar het ministerie gestuurd. De directeur drukt burgers op het hart om hun verantwoordelijkheid te kennen en geen schade te veroorzaken aan wegmeubilair. Verder kan zij anytime contact opnemen met de afdeling voorlichting om schade door te geven.(GFC)