fbpx

OWT&C treft maatregelen voor vlotte doorstroming verkeer

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie(OWT&C) is momenteel bezig met de herinrichting van de Coesewijnestraat, hetgeen uiteindelijk zal leiden tot een betere doorstroming en afwikkeling van het Verkeer.

Momenteel is er een situatie ontstaan waarbij een deel van de herinrichting reeds is uitgevoerd. Echter zijn de werkzaamheden nog niet afgerond waardoor nog niet alle maatregelen ten behoeve van een goede doorstroming konden worden doorgevoerd.

Vanwege de verkeersdrukte rond het einde van het jaar heeft het ministerie gemeend om de doorstroming van het verkeer structureel te bevorderen en de maatregelen ingaande vrijdag 22 december 2017 gedeeltelijk door te voeren.

De middenberm ter hoogte van de Leo Eliazerstraat en ter hoogte van de Corantijnstraat worden doorgetrokken c.q. afgesloten. Hierdoor zal het verkeer komende uit de Leo Eliazerstraat en de Corantijnstraat niet rechtsaf kunnen inslaan richting de Coesewijnestraat.

Aanbevelingen

– Het verkeer komende vanuit de Lalla Rookhweg en vanuit de richting van de Leysweg dat gewend was te rijden via de Duisburglaan wordt verzocht te rijden via de mr. J. Lachmonstraat en bij het verkeerslicht bij de kruising met de Coesewijnestraat, rechtsaf te slaan naar de Coesewijnestraat.

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Ho-Chong ontvangt Surinaamse diaspora en bursalen in China voor kennismakingsbezoek

– Het vrachtverkeer komende vanuit de Duisburglaan wordt verzocht te rijden via het Mottonshoopkanaal naar de mr. J. Lachmonstraat en bij het verkeerslicht bij de kruising met de Coesewijnestraat, rechtsaf te slaan.

– Het overige verkeer komende vanuit de Duisburglaan en/of de leo Eliazerstraat wordt verzocht te rijden via de Watrakanoestraat naar de Marowijnestraat.

– Vanuit de Duisburglaan is het eveneens niet mogelijk om rechtsaf te slaan richting de Coesewijnebrug.

– Voor het verkeer op de Coesewijnestraat zal het niet mogelijk zijn om rechtsaf de Leo Eliazerstraat in te slaan of rechtsaf richting de Duisburglaan in te slaan.

– Het zal tevens verboden zijn voor het verkeer op de Westelijke rijbaan van de Coesewijnestraat om nabij de Marowijnestraat een U-turn te maken naar de Oostelijke rijbaan van de Coesewijnestraat.

Door deze maatregelen en de met de medewerking van de weggebruikers zal de doorstroming op de Coesewijnestraat in aanzienlijke mate verbeterd worden. “Het ministerie rekent op uw begrip en medewerking om zodoende gezamenlijk te komen tot een veilig verkeer in Suriname”, schrijft het NII.(GFC)