fbpx

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne.

De werkzaamheden die op 4 maart officieel zijn aangevangen, zullen volgens planning ruim 8 weken duren.

Vanwege de samenwerking van de drie departementen is het duidelijk dat de overheid financiële middelen bespaard.

De coördinator van het project Marlon Schoonhoven en de technisch coördinator Ramon Rosiek geven aan dat de werkzaamheden die horen bij het project ‘Rehabilitatie wegen Marowijne’ vlot verlopen. De werkzaamheden worden onder andere te Ricanaumofo, Tamarin en Wan Hati uitgevoerd.

Zelfs militairen zijn ingezet om de machines te bedienen. Deze militairen hebben voordat ze werden ingezet voor het werk, de nodige vaardigheden aangeleerd om het werk naar behoren uit te kunnen voeren.

BEKIJK OOK
Auto langs de weg weggesleept nadat eigenaar weigerde die te verwijderen

Te Ricanaumofo wordt er ruim 10 km aan weg gerehabiliteerd en op de weg naar het Tammarengebied ruim 16 km aan weg.

De weg naar Aloko Kondre zal ook worden aangepakt. Het gaat daarbij om een wegstrekking van 3 km.

De kapitein van Ricanaumofo, Mesack Banwari, is ingenomen met de werkzaamheden die worden uitgevoerd. “Het is heel lang terug dat de weg voor het laatst werd aangepakt. We hopen dat men de weg in de toekomst zal asfalteren”.

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West vind het een heel goede ontwikkeling dat drie ministeries samenwerken om waar nodig veranderingen te brengen aan de infrastructuur in districten.