fbpx

OWT&C plant wijzigingen in verkeerscirculatie

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) vindt het voor de doorstroming en afwikkeling van het verkeer belangrijk dat er wijzigingen komen in de circulatie van het verkeer binnen Paramaribo. “Het is u bekend dat wij enorm veel stremmingen en filevorming hebben in het verkeer, vandaar dat het nodig is wijzigingen door te voeren”, zegt Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

In de op handen zijnde wijzigingen wordt een aantal wegen meegenomen. Wip noemt de Ringweg, waar het verkeer zich na de her-inrichting alleen in Oostelijke richting zal kunnen voortbewegen. Ook richting het Westen zal het verkeer maar één richting op kunnen gaan.

De Washingtonstraat daarentegen wordt één richting naar het Noorden toe en de Munderweg wordt één richting naar de Kwattaweg toe. “De verkeerscirculatie zal zich uitstrekken van de Flustraat naar de Kernkampweg en het is zo dat een gedeelte van de Kernkampweg tussen de Kwattaweg en de Abraham P.H Samsonweg één richting zal worden richting de Kwattaweg”, legt Wip uit. Ook aan de Roseveltkade en de Johannes Vermeerstraat zullen er veranderingen plaatsvinden.

OOK INTERESSANT
Update: Man die na zware mishandeling werd overreden in ziekenhuis overleden, drie verdachten aangehouden

De focus bij de herziene situatie is gelegen op de doorstroming van het verkeer. De één richting situatie is volgens Wip ideaal omdat er op kruispunten dan minder conflicten zijn. Hierdoor kan ook de doorstroming van het verkeer beter georganiseerd worden. Het ministerie zal de burgerij steeds blijven informeren over de geplande wijzigingen in de verschillende gebieden.(GFC)