fbpx
OWT&C installeert Commissie Cyber Crime Security

GFC NIEUWS-De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Vidjai Chotkan, ondersteunt door de directeur van het directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira, heeft 7 kandidaten geïnstalleerd om zitting te nemen in de Commissie Cyber Crime Security.

De minister vindt dat door de toenemende cyberaanvallen en cyber-crime in Suriname het noodzakelijk is om door de voortdurend digitaliserende wereld, ons ICT infrastructuur sterk te verbeteren.

Deze commissie wordt ingesteld om het strategisch plan voor cyber security te actualiseren en implementeren.

De commissie is ook verantwoordelijk voor het opzetten van een Nationaal Computer Security Incident Response Team (C-Sert) in Suriname.

Suriname keek geruime tijd uit naar dit moment, in het bijzonder de bedrijven die vaak genoegd geconfronteerd worden met met cyber crime.

Het gaat om een Public Private Partnership, “Het is niet iets van de regering alleen, maar wij werken samen met de particuliere sector aan de cyberveiligheid”, zegt de OWT&C- topman.

Hij zegt verder dat wij de situatie niet moeten onderschatten en denken dat Suriname gevrijwaard is van cyber crime. Als dit niet goed wordt aangepakt, kan het een ramp voor Suriname gaan betekenen.

Het ministerie van OWT&C zal niet alleen een faciliterende rol hebben, maar zal ook haar volle ondersteuning geven via haar ‘communicatiepoot’. De commissie is geïnstalleerd voor een periode van 1 jaar.

De directeur van DNV is heel erg blij dat het lang verwacht moment uiteindelijk is aangebroken. De commissie kan nu formeel overgaan tot het verrichten van haar werkzaamheden.

De directeur geeft aan dat deze groep al heel lang bezig is geweest, maar meer in de informele sfeer. Deze commissie zal zich in de komende periode moeten buigen over een National Cyber Security plan.

“Dit plan is al voor een deel omschreven en zal binnen heel korte tijd worden afgerond, en worden aangeboden aan de president”, geeft de directeur aan.

DNV buigt zich over de waarborging van de nationale veiligheid in de ruimste zin des woord van het land Suriname en dus ook over cyber security, benadrukt directeur Veira.

Verder zal de commissie zich ook buigen over de installatie van de C-Sert, een response system, waarbij indien aanvallen de cyberwereld binnen komen zij genoegzaam en gelijk de instrumenten hebben om daarop te kunnen reageren.

Met het C-Sert kan veel sneller, effectiever en efficiënter op cyberaanvallen worden gereageerd.

Meer nieuws

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…