fbpx

OWT&C gaat zich niet langer aanpassen aan gedrag weggebruikers

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) gaat zich niet langer aanpassen aan het gedrag van weggebruikers.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OWT&C, reageert hiermee op het wegmeubilair en vooral verkeersregelingsinstallaties die vaker kapot worden gereden.

Wip zegt dat het ministerie zich maar al te vaak aanpast aan het gedrag van de weggebruiker. “Men kijkt vaak naar de overheid en wij blijven ons aanpassen aan het gedrag van de mensen”.

Wip meent dat weggebruikers nu hun gedrag moeten aanpassen aan de regels die gelden in het verkeer.

Verkeersregelingsinstallaties worden op een hoogte van maximaal 5 meter geplaatst om te voorkomen dat ze een hinder vormen voor voertuigen.

Aan de andere kant is wettelijk aangegeven dat voertuigen zonder transport een maximale hoogte van 3.80 meter mogen hebben. In de praktijk blijken de installaties toch vaker aangereden te worden.

BEKIJK OOK
Noah kan eindelijk geopereerd worden

Volgens Wip moeten weggebruikers ook beseffen dat zij overal de verkeersregels in acht moeten nemen. “Wanneer je voorrang hebt of niet, verminder altijd vaart wanneer je een kruispunt nadert”, adviseert hij.

De OWT&C-functionaris zegt dat in geval het verkeerslicht buitenwerking is er altijd door middel van borden een voorrangsregeling geldt. Men dient dan te handelen conform wat op de verkeersborden is aangegeven.

Het steekt Wip dat er veel schade wordt toegebracht aan verkeersregelingsinstallaties. Volgens hem worden de masten strategisch en op een veilige afstand geplaatst, maar toch kapotgereden.

Het uitvallen van verkeerslichten zorgt dan chaotische situaties zoals op de hoek van de Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat waar de masten twee keer binnen twee weken zijn kapotgereden.

OWT&C start binnenkort met het storten van de fundering voor nieuwe masten, waarna EBS in beeld zal komen voor de bekabeling en elektrificatie.