fbpx

OWT&C gaat door met riolering- en rehabilitatiewerken

GFC NIEUWS-Op diverse fronten is het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden.

Zo is het ministerie bezig om onder andere Charlesburg en in de omgeving van Palmentuin, te weten de President da Costalaan en de Wicherstraat, aan te pakken.

Rachel Legiman, van afdeling wegen sectie planning & voorbereiding, geeft aan dat deze werkzaamheden een onderdeel zijn van een subcontract die onder het zogenoemde Dalian 4 project valt. Zo is er eerder ook te Pontbuiten en Latour gewerkt.

Voor wat de werkzaamheden aan de President da Costalaan en de Wicherstraat betreffen, is men momenteel bezig met rioleringswerkzaamheden waarbij er duikers worden aangelegd. Op de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. De weg verkeerde in een enorme deplorabele staat en gelet op het feit dat het om een belangrijke ontsluitingsweg gaat geniet het de nodige aandacht.

De werkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg brengen ook enkele veranderingen met zich mee, gelet op de inrichting van de weg. Het rijpad zal 5 meter breed blijven, maar er zullen voetpaden aan weerszijden van de weg worden aangelegd.

Al deze werken liggen in handen van de aannemer Kuldipsingh Infra, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite.

De werkzaamheden moeten volgens planning later dit jaar worden opgeleverd.

Naar meer berichten...