fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

OW wil transparante relatie met Stichting Re-integratie Kansarmen

GFC NIEUWS- Minister Nurmohamed van Openbare Werken bracht een bezoek ter oriëntatie aan plantage Groot Chatillon, Commewijne.
De bewindsman wilde de situatie in het gebied persoonlijk waarnemen en kijken hoe zijn ministerie een mogelijke bijdrage kan leveren. De bijzondere relatie tussen “Stichting Re-integratie Kansarmen” en het ministerie dienen transparant, geformaliseerd en gelegaliseerd te worden, zodat de plantagebewoners niet in de problemen komen met andere instanties.
Henk Amstelveen bracht reeds eerder een bezoek aan het ministerie van Openbare Werken om aan te geven dat zijn stichting zich bezighoudt met dak- en thuislozen. De minister vond dit een bijzonder initiatief en besloot zelf op bezoek te gaan naar de plantage.
De OW-minister bleek enorm onder de indruk te zijn van het concept en de professionele aanpak door de heer Amstelveen. Hij begeleidt de mensen opdat ze wederom in de maatschappij terecht kunnen voor een betere toekomst. Het ligt in de bedoeling om een derde keer met de stichting om de tafel te zitten en te kijken hoe er samengewerkt kan worden om dit project te verruimen. Daarmee wordt het sociaal maatschappelijke probleem van dak- en thuislozen in Paramaribo en districten op een duurzame manier opgelost.
Nurmohamed geeft vervolgens te kennen dat zijn ministerie de sociale verantwoordelijkheid op zich neemt. “We moeten nagaan hoe wij via het ministerie door middel van een win-win situatie deze mensen kunnen inzetten voor het werk bij Openbare Werken. De stichting is momenteel gevestigd te plantage Chatillon, in het district Commewijne, wat betekent dat de mensen ook in het district Wanica ingezet kunnen worden. De mensen worden niet alleen heel goed opgevangen, maar krijgen ook de nodige begeleiding om weer aan het werk te kunnen,” aldus de bewindsman tijdens zijn bezoek aan de plantage zondag.
Tenslotte laat de minister van Openbare Werken optekenen dat hij goede eigenschappen is tegengekomen, derhalve wilt hij kijken op welke manier zijn ministerie een steentje kan bijdragen om dit onbetaalbare werk dat een sociaal karakter heeft, voort te zetten.

OOK INTERESSANT
Berichten over eerste dode door vervuild water te Brokopondo gaan viraal op social media