fbpx
OW wil transparante relatie met Stichting Re-integratie Kansarmen

GFC NIEUWS- Minister Nurmohamed van Openbare Werken bracht een bezoek ter oriëntatie aan plantage Groot Chatillon, Commewijne.

De bewindsman wilde de situatie in het gebied persoonlijk waarnemen en kijken hoe zijn ministerie een mogelijke bijdrage kan leveren. De bijzondere relatie tussen “Stichting Re-integratie Kansarmen” en het ministerie dienen transparant, geformaliseerd en gelegaliseerd te worden, zodat de plantagebewoners niet in de problemen komen met andere instanties.

Henk Amstelveen bracht reeds eerder een bezoek aan het ministerie van Openbare Werken om aan te geven dat zijn stichting zich bezighoudt met dak- en thuislozen. De minister vond dit een bijzonder initiatief en besloot zelf op bezoek te gaan naar de plantage.

De OW-minister bleek enorm onder de indruk te zijn van het concept en de professionele aanpak door de heer Amstelveen. Hij begeleidt de mensen opdat ze wederom in de maatschappij terecht kunnen voor een betere toekomst. Het ligt in de bedoeling om een derde keer met de stichting om de tafel te zitten en te kijken hoe er samengewerkt kan worden om dit project te verruimen. Daarmee wordt het sociaal maatschappelijke probleem van dak- en thuislozen in Paramaribo en districten op een duurzame manier opgelost.

Nurmohamed geeft vervolgens te kennen dat zijn ministerie de sociale verantwoordelijkheid op zich neemt. “We moeten nagaan hoe wij via het ministerie door middel van een win-win situatie deze mensen kunnen inzetten voor het werk bij Openbare Werken. De stichting is momenteel gevestigd te plantage Chatillon, in het district Commewijne, wat betekent dat de mensen ook in het district Wanica ingezet kunnen worden. De mensen worden niet alleen heel goed opgevangen, maar krijgen ook de nodige begeleiding om weer aan het werk te kunnen,” aldus de bewindsman tijdens zijn bezoek aan de plantage zondag.

Tenslotte laat de minister van Openbare Werken optekenen dat hij goede eigenschappen is tegengekomen, derhalve wilt hij kijken op welke manier zijn ministerie een steentje kan bijdragen om dit onbetaalbare werk dat een sociaal karakter heeft, voort te zetten.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…