fbpx
OW ontbost dichtbegroeide wegen binnen landbouwgebied te Uitkijkpolder

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken is op dit moment bezig met het ontbossen van de dichtbegroeide Leiding 4 en 4A te Saramacca.

Het gaat bij dezen om de eerste fase van een plan dat ondertussen van start is gegaan. De ontbossing van de weg heeft jaren op zich laten wachten, desalniettemin stellen de landbouwers van dit gebied de aanpak van het ministerie zeer op prijs.

Naraindath Sitaram, coördinator van afdeling Wegen bij het ministerie van Openbare Werken geeft desgevraagd te kennen dat op deze manier de perceeleigenaren wederom de gelegenheid krijgen om hun landbouwpercelen te bereiken.

De Leiding 4 en 4A lopen parallel met een totale lengte van bijkans 5 km, terwijl de dwarsweg een lengte heeft van om en bij 500 m die beide wegen met elkaar verbindt. Het gebied werd destijds verdeeld in 200 landbouwpercelen, maar vanwege de slechte infrastructuur werden deze terreinen niet meer gebruikt door de agrariërs.

Het ligt in de bedoeling dat na de ontbossing van de wegen de landbouwtuinen wederom niet alleen bereikbaar, maar ook regelmatig onderhouden worden. Vervolgens hebben de plaatselijke landbouwers de taak om dit gebied opnieuw tot ontwikkeling te brengen.

Nu al wordt er tijdens de werkzaamheden positief gereageerd op het initiatief van het ministerie van Openbare Werken om het landbouwgebied nieuw leven in te blazen. Het betreft in deze om overheidswegen die momenteel geïsoleerd zijn en compleet moeten worden ontsloten, zegt aldus Sitaram die zorgt voor de nodige begeleiding en instructies namens het ministerie van Openbare Werken.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…