fbpx

OW-minister start ook personeels- en organisatorische hervormingen Nickerie

GFC NIEUWS- Tijdens zijn bezoek aan het district Nickerie maakte minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) goed gebruik van de gelegenheid om de personeelskwesties bij Afdeling Sectie West waar te nemen.
Het gaat bij dezen om hervormingen binnen het personeel, de organisatie en de bouw- en verkavelingsvergunningen. De problematiek rakende deze zaken zal een structurele en duurzame aanpak ondergaan. Dit zei de OW-minister op zaterdag 10 oktober 2020 in het rijstdistrict Nickerie.
De bewindsman liet optekenen dat de personeelshervormingen met betrekking tot gratificaties, benoemingen en pensioenen drastisch zullen worden aangepakt, door het organogram en de functies aan te passen. Er zijn personeelsleden die jarenlang door de politiek zijn tegengewerkt en niet zijn bevorderd.
Vervolgens zijn er mensen die in dienst zijn genomen zonder een Curriculum Vitae (CV), maar ook mensen die beleidsadviseur zijn geworden of in een veel hogere schaal zijn binnengekomen en meer verdienen dan een ingenieur.
Volgens de minister gaat het in deze gevallen om politieke benoemingen die worden teruggedraaid. De kwestie rakende missives en beschikkingen zal ook onder een vergrootglas worden geplaatst. “Een ieder die bij het ministerie van Openbare Werken nog wil werken gaat een dossier moeten hebben en voldoen aan de eisen van het ministerie. Al heb je een beschikking van welke president dan ook, ik ga een nieuwe beslissing daarover nemen” zo reageerde de OW-bewindsman in Nickerie tijdens de ontmoeting met het personeel aldaar.
Minister Nurmohamed gaf verder te kennen dat de personeelshervormingen dusdanig zullen worden uitgevoerd, dat de overtollige ambtenaren landelijk worden ingezet. Er is een tekort aan academici oftewel professionele deskundigen die zonder meer nodig zijn op posities, landelijk, om zaken als civiele techniek, bouwkunde en onderhoud groen versneld tot ontwikkeling te brengen.
“Nickerie heeft massaal gekozen voor gewijzigd beleid, derhalve doe ik een beroep op de bewoners hier in het district om nu te gaan werken. Er zijn knelpunten aangehaald met betrekking tot wegen, sluizen en gemalen, waar harde werkers voor nodig zijn. Er zijn mensen nodig die met bedrijven kunnen communiceren, die geen confrontaties veroorzaken onderling of uitsluitend voor een positie werken. Er zijn ambtenaren nodig die bereid zijn te werken voor zijn of haar district en daarom ga ik ingenieurs uit dit district aannemen en hen de voorkeur geven om de problemen in Nickerie op te lossen. Na de normalisatie zal worden overgegaan tot het werken op een professionele manier” aldus de OW-minister.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie