fbpx

OW-minister Nurmohamed blikt na 100 dagen tevreden terug

GFC NIEUWS- “100 dagen op het juiste pad; voor alles komt er een oplossing. We begonnen aan een uitdaging die met geen pen beschreven kan worden. De missie is echter duidelijk: Suriname moet uit de donkere dagen!”
Aan het woord is de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed. De minister blikt na 100 dagen regering Santokhi tevreden terug. “Het is geen makkelijke weg. Grote delen van onze samenleving hebben het moeilijk. Dat mag nooit meer gebeuren. Surinamers mogen nooit meer de prijs van wanbeleid en corruptie betalen. In de afgelopen 100 dagen zijn op het ministerie van Openbare Werken structurele beleidsaanpassingen gepleegd. OW maakt zich klaar om beter dienstbaar te zijn naar de samenleving toe.”
Nurmohamed: “Waarom ben ik tevreden met wat wij tot nu toe hebben kunnen doen? Ten eerste omdat, ondanks zeer beperkte middelen, operationele en essentiële diensten optimaal uitgevoerd worden. Er wordt een transparante, corruptie-vrije beleid gevoerd. Op de eerste dag al werd een openbare aanbesteding gehouden. Karkassen en oude wagens worden inmiddels in het openbaar geveild.”
De minister zegt verder dat OW veel meer in eigen beheer zal doen. Onderhoud hoeft bijvoorbeeld niet steeds uitbesteed te worden. OW zal ook projecten uitvoeren om zelf geld te genereren.
De dienstverlening naar de samenleving toe wordt flink verbeterd. Recentelijk zijn er commissies benoemd die orde op zaken zullen stellen. Voorts wordt er intern veel werk verricht op het gebied van personeelszaken. Sollicitaties zullen nu transparant en met de nodige vereisten geschieden.
“Ik ben vooral ook tevreden, want het ministerie is nu open en begaanbaar voor eenieder. OW heeft een facelift gekregen. Suggesties en klachten worden gehoord en het personeel wordt betrokken bij beslissingen. Intern wordt er onderzoek gedaan naar vermeende malversaties en corruptieve handelingen in het verleden. De CLAD is aangetrokken, het geld wordt teruggehaald. Er is ook een eerlijke begroting ingediend, die door het parlement behandeld zal worden,” haalt de minister aan.
“Wat ik minder vind, is dat door de huidige financiële situatie enkele belangrijke “grote” projecten niet uitgevoerd kunnen worden. Maar het zal een dag beter gaan en die projecten zullen wij zeker ook uitvoeren. Voor alles komt er een oplossing! We zullen het goed doen. Men zegt weleens: moeilijke wegen leiden vaak tot mooie bestemmingen. Suriname; we zijn op de juiste weg. Ons land is op het pad van verbetering en vernieuwing. Samen zullen we zeker kunnen genieten van de eindbestemming,” aldus minister Nurmohamed.

BEKIJK OOK
EBS-mast kapotgereden te Hamburg-Kampong Baroe