fbpx




OW-minister neemt deel aan zoom-meeting klimaatverandering

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft vrijdag deelgenomen aan de Zoommeeting met betrekking tot klimaatverandering.

De minister vindt het onderwerp klimaatverandering erg belangrijk. Het beleidsprogramma 2020-2025 van regering is ook te vinden op de website van het ministerie van Openbare Werken.

Tijdens deze Zoommeeting is bijzondere aandacht geschonken aan een aantal te nemen maatregelen met betrekking tot de verandering van het klimaat. Zo heeft de bewindsman zaken aangehaald die momenteel de hoogste prioriteit genieten in Suriname.

De OW-minister gaf aan dat de bouwvoorschriften moeten worden aangepast, vanwege het feit dat er degelijk rekening moet worden gehouden met de vaak voorkomende hoge windsnelheden.

Tijdens de onlangs gebrachte veldbezoeken zijn enkele gebieden aangedaan waar er sprake is van overstromingsgevaar. Door de zware regenval lopen gebieden vaak onder water, derhalve zijn wij terdege bewust dat de bedreigingen gedurende de klimaatverandering zullen blijven toenemen. Naast de afspraken met betrekking tot klimaatverandering wordt uitgekeken naar meer initiatieven op het gebied van groene infrastructuur.

Het ministerie van OW heeft besloten meer te gaan investeren in een gecombineerde organisatie voor efficiënte hydrologische- en meteorologische werkzaamheden. Onze instellingen zoals het PTC en de Universiteit van Suriname zijn goed op weg.

De bewindsman legt verder uit dat een overeenkomst is getekend met verschillende instellingen, zoals Anton de Kom Universiteit en het Polytechnic College, om meer te investeren in de trainingsprogramma’s. Zo heeft de United Nations Development Programme (UNDP) met de verschillende donateurs voor sponsoring gezorgd, waarbij de minister van Openbare Werken verschillende instrumenten heeft mogen ontvangen.

Ondersteuning voor programma’s met betrekking tot capaciteitsopbouw wordt ook binnenkort verwacht. “De eerste initiatieven van het ministerie van Openbare Werken zullen heel binnenkort in werking treden. Ik denk dat dingen die in de laatste 50 jaren niet zijn gedaan, nu gaan plaatsvinden. Initiatieven betreffende mangrove-aanplanten zijn erg belangrijk en dienen ook te worden gestimuleerd in de kustgebieden”.

Ernstige problemen met het afvoeren van water bij zware regenval in en rondom landbouwgebieden kwamen ook aan de orde. Derhalve is er besloten om een crashprogramma op te starten om beter te investeren in deze noodsituaties.

“Als ministerie van Openbare Werken moeten we ook kijken naar de investering in goede infrastructuur. Ik hoop dat we deze samenwerking met de UNDP in fase 2 kunnen voortzetten. Laten we ook kijken wat we beter kunnen doen door eenieder te bedanken die initiatieven hebben genomen om te investeren in deze prachtige projecten. Natuurlijk zijn alle andere ideeën voor mijn ministerie welkom, maar ik stel voor ook andere ministeries met de nodige te ondersteunen,” aldus minister Nurmohamed.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.