fbpx

OW-minister geeft update ministeriële meeting Guyana

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vertoeft momenteel in ons buurland Guyana met zijn collega-ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Amar Ramadhin van Volksgezondheid.
Hij gaf gisteren een korte uiteenzetting over de ministeriële meeting met betrekking tot de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Tijdens deze bijzondere samenkomst zijn gesprekken gevoerd over de vervolgstappen die moeten worden genomen ter voorbereiding van deze gigantische constructie die Suriname met Guyana zal moet verbinden.
Beide ministers bevestigen de afspraken die zijn gemaakt tijdens de ministeriële vergadering. Ondertussen hebben zij ook groen licht om de nodige stukken voor te bereiden die zullen worden ondertekend door de presidenten Chandrikapersad Santokhi van Suriname en Irfaan Ali van Guyana op 25 november.
“Het gaat om documenten die het startsein geven om de voorbereidingen te treffen voor de studies, het zoeken van financiering en de keuzes om de bouw van de Corantijnbrug te bepalen. De volgende fase is het starten met de bouw, dat begint na omstreeks een jaar wanneer de studies klaar zijn,” laat minister Nurmohamed optekenen.

BEKIJK OOK
Lijk man die voor CBB dood neerviel nog niet opgehaald door familie