fbpx

OW: Hulp aan getroffenen rukwinden verloopt vlot

De hulp die geboden wordt aan de directe slachtoffers van de rukwinden verloopt vlot en volgens planning. Tot deze conclusie komt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken.

Maandag had het ministerie een evaluatieonderhoud met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), Volksgezondheid en de Bestuursdienst. Tijdens dit onderhoud is een tussentijdse evaluatie gegeven door alle drie instanties, zegt de afdeling Voorlichting.

Voor het NCCR is het belangrijk een zo goed mogelijke schatting te hebben van wat de totale schade is. Voor minister Parmessar is het ook belangrijk om te weten hoeveel hulp geboden is vanuit de overheid en de samenleving.

Via enkele initiatieven zijn een aantal donaties, waaronder zinkplaten, houtmateriaal en voedselpakketten gedoneerd, die reeds aan de mensen zijn verstrekt.

“Wij focussen ons nu op hoeveel huizen geholpen zijn met zinkplaten en hout, op dit moment gaat het om ongeveer vijftien huizen die reeds zinkplaten hebben ontvangen of andere materiele steun”, laat Jerry Slijngaard van het NCCR weten.

Voor wat betreft voedselpakketten zijn tot op dit moment 61 verstrekt op Zorg en Hoop en deze week worden nog vijftien verstrekt, die gedoneerd zijn door een thuiszorg organisatie.Samen met de bestuursdienst heeft het NCCR 262 dekzeilen verstrekt aan huishoudens en scholen.

Na de ramp heeft de Spoedeisende Hulp (SEH) drie slachtoffers binnen gehad met verwondingen en een mevrouw is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

afgelopen zondag bracht minister Parmessar een oriëntatiebezoek aan het Miranda Lyceum. “In totaal gaat het om vijf scholen, waarvan zeven panden die aangepakt moeten worden. De werkzaamheden verlopen goed. Er is gezorgd voor een goede alternatieve opvang, zodat het onderwijsproces niet verstoord raakt en dat de aanpak in één keer door kan gaan. Begin augustus zal naar verwachting alles af zijn.”

Naar meer berichten...