fbpx

OW geeft startsein scheiding plastic flessen en aluminium blikken

GFC NIEUWS- Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft twee verzamelbakken gedoneerd aan het ministerie van Openbare Werken.
De schenking van deze containers, bestemd voor plastic flessen, vond plaats dinsdag plaats. Minister Riad Nurmohamed heeft hiermee het startsein gegeven voor het scheiden van plastic flessen en aluminium blikken.
Op de medewerkers van OW werd alvast een beroep gedaan om dit type afval in de betreffende bakken te dumpen. Ter kennisgeving wordt aangegeven dat één verzamelbak op het terrein van het hoofdkantoor van OW wordt geplaatst en de andere op het terrein van het directoraat Openbaar Groen.
“Zo kunnen wij een start maken om het goede voorbeeld te geven. Als deze pilot werkt, willen we hiermee verder gaan naar de vuilstortplaats te Ornamibo. De bedrijven zullen binnenkort worden gevraagd om hun plastic flessen en aluminium blikken niet meer te sturen naar Ornamibo, maar in zakken aan te bieden die vervolgens opgehaald zullen worden door de dienstdoende afdeling van het ministerie”, aldus de Ow-minister.

BEKIJK OOK
NH voert in samenwerking met EBS driedaagse missie te Godoholo uit