fbpx
OW: Bouwvergunning bouwsel Anamoestraat conform juiste procedures

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken (OW) geeft aan dat er wel gecommuniceerd is vanuit het ministerie met betrekking tot het bouwsel op de hoek van de Freon-, Graniet- en de verlengde Anamoestraat.

Ex-directeur op het kabinet van de president, Eugène van der San, heeft volgens dWT een kort geding tegen het ministerie en de ondernemer aangespannen vanwege het gigantisch bouwsel dat tegenover zijn huis wordt opgezet. Van der San eist stopzetting van de bouwwerkzaamheden, omdat hij van mening is dat de bouwvergunning niet conform de regels is verstrekt. Ook is de omgeving woongebied en was het niet de bedoeling dat gigantische bedrijven daar werden opgezet.

Het ministerie bericht dat overeenkomstig de vigerende wettelijke bepalingen zoals vervat in de Bouwwet/ Bouwbesluit, de belanghebbende, een bouwvergunningsaanvraag met de vereiste bestektekeningen, verklaring van geen bezwaar van de districtscommissaris en andere relevante documenten ter goedkeuring heeft ingediend.

Afdeling Bouw- en Woningtoezicht van OW, heeft na de toetsing, de ingediende aanvraag beoordeeld en goed bevonden. Ten aanzien van de brandveiligheid, is er op grond van de Brandweerwet door het Korps Brandweer Suriname eveneens goedkeuring gegeven aan het bouwplan voor commerciële doeleinden en niet voor een opslagloods.

Vooralsnog kan er vanuit OW niet worden vastgesteld dat de huidige bouwwerkzaamheden in afwijking van het goedgekeurde bouwplan worden uitgevoerd. Bij eventuele afwijkingen zal het ministerie niet schromen om conform de Bouwwet op te treden.

De procedure met betrekking tot het verlenen van een bouwvergunning wordt volledig in acht genomen door het ministerie en in het bijzonder door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.