Covid-vaccinatie bij geneeskundige dienst politie en brandweer

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij de geneeskundige dienst van de politie en de brandweer werden gepensioneerden en degenen in actieve dienst gevaccineerd tegen het coronavirus.

Bij de poli te Charlesburg mochten behalve deze groep ook de veertig plussers met onderliggende aandoeningen en werkers bij de essentiële diensten, hun prikje halen.

Met onder meer deze vaccinatiecampagne tracht de overheid het coronavirus terug te dringen. Dokter Natanael Filemon, coördinator van de mobiele unit van het Covid-19 vaccinatieteam, zegt dat burgers niet moeten twijfelen om hun prikje te halen.

De voordelen van het vaccin zijn groter dan de mogelijke nadelen. Hij snapt dat er wat terughoudendheid is omdat het vaccin nog nieuw is. Desondanks raadt hij een ieder aan het prikje te nemen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname zou mogelijk voldoende AstraZeneca vaccins van Nederland kunnen krijgen

De arts geeft aan, dat behalve het Covid-19 vaccin, alle medicatie bijwerkingen hebben. De voordelen zijn echter groter dan de risico’s benadrukte hij.

Filemon roept vooral jongeren op om niet ervan uit te gaan dat het Covid-19 een ‘’ver van mijn bed show’’is en hen ook kan treffen vooral gelet op de aanwezigheid van de nieuwe varianten.

Als er nog vragen en twijfels zijn stelt de arts dat men altijd de officiële bronnen kan raadplegen of de huisarts raadplegen zodat daar de juiste informatie verkregen kan worden.

Er is een onlineregistratie formulier waarmee burgers zich kunnen registreren. Iedereen die toegang heeft (ouder dan 18 jaar) mag zich registreren. De registraties worden gecheckt en er wordt telefonisch of per e-mail contact opgenomen met de mensen om te verifiëren.

Dewi Darmohoetomo die ook haar prikje heeft gehaald zegt een normaal gevoel te hebben gehad bij de vaccinatie. Een normaal prikje als elk ander prikje. Alleen werden volgens haar extra vragen gesteld bij de screening.

Ook heeft ze een boodschap aan de burgers die nog twijfelen over het vaccin. Ze roept een ieder op zich te laten vaccineren zodat het risico dat Covid-19 met zich meebrengt verminderd wordt.

Overige berichten