fbpx

Overvallers, tipgever en bonuman ingerekend door RBTP

Twee met vuurwapens gewapende mannen hebben op zaterdagmiddag 30 maart een overval gepleegd in een kledingzaak aan de Keizerstraat.

De winkelier en zijn personeel werden gekneveld. De criminelen maakten een geldbedrag in Surinaamse dollar uit de kassa buit.

Vervolgens gingen de criminelen naar de bovenste verdieping van het gebouw, waar de woonruimte van de winkelier is. In de woning troffen zij een groot geldbedrag in Surinaamse dollars, Amerikaanse dollars en Yens aan. Die geldbedragen hebben deze criminelen ook buitgemaakt.

Dankzij een technische hulpmiddel wist de politie de overvallers zichtbaar te maken. Door goed opsporingswerk van leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn niet alleen de overvallers, maar ook hun tipgever en een bonuman aangehouden.

OOK INTERESSANT
Havenbeheer Suriname wint de Port of the Year Competition

De overvallers zijn de 27-jarige Kevin C. en de 27-jarige Durando Mac-N. Zij hebben toegegeven dat zij de overval hebben gepleegd. De tipgever is de 31-jarige Vincent A., een personeelslid van de winkelier.

In het verlengde van deze strafzaak werd ook 54-jarige bonuman, Wilfred H., in het belang van het onderzoek aangehouden. Hij heeft voor een cultureel bad van drie personen een groot geldbedrag in Surinaamse dollars gevraagd en ontvangen. Het vermoeden bestaat dat het door hem ontvangen geldbedrag deel uitmaakt van de buit.

Alle vier mannen zijn in verzekering gesteld. Een groot deel van het gestolen geld is al terug gevonden.