fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Overleg tussen Universiteitsbestuur en VWPU

Het bestuur van de Universiteit (BvU) en de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname (VWPU) hebben in maart 2018 een principeakkoord bereikt met onder meer een 40% voorschot op het salaris. Hierna is verder overleg gevoerd om te komen tot een nieuwe salarisreeks voor wetenschappelijk en stafpersoneel van de universiteit.

De VWPU eist een 100% salariscorrectie. Voor haar eis hanteert zij het vertrekpunt dat in 2017 door de overheid aan onderwijsgevenden, en gemiddelde looncorrectie variërend van 96 tot 104%, is toegekend en zij bijgevolg hierop aanspraak meent te maken.

OOK INTERESSANT
Nieuwe producten en misleidende informatie dreigen tientallen jaren van vooruitgang tegen tabaksgebruik ongedaan te maken

Het BvU stelt zich echter op het standpunt dat vooralsnog de basis ontbreekt voor een automatische koppeling van een looncorrectie van AdeKus-wetenschappers aan een toegekende correctie van onderwijsgevenden.

Hieronder het volledig persbericht van het bestuur van de Adek:
1 1 | GFC
2 | GFC
3 | GFC

(GFC)