fbpx
Overleg SZF en particuliere ziekenhuizen

Maandag heeft op het hoofdkantoor van de Stichting Staatsziekenfonds bilateraal overleg plaatsgevonden tussen SZF-directeur Rick Kromodihardjo en de directeuren Nico de Bel van het Diakonessenhuis en Manodj Hindori van het Sint Vincentius ziekenhuis.

Voorafgaand aan het onderhoud heeft vicepresident Ashwin Adhin als intermediair de SZF-topman aangesteld om met de leiding van de ziekenhuizen te delibereren over een werkbare optie die de ziekeninstellingen in staat moet stellen de kwaliteitszorg te bieden die de regering voorstaat.

Na diepgaand overleg zijn partijen tot een structurele oplossing gekomen, waardoor de particuliere ziekenhuizen nu financieel meer ademruimte hebben voor de afhandeling van hun personele lasten, waardoor de arbeidsrust kan terugkeren in deze ziekenhuizen.

Volgens directeur Kromodihardjo zal het SZF vanuit een beleidsmaatregel fondsen beschikbaar stellen. “In aanloop naar een structurele oplossing binnen de zorgfinanciering is met het SZF een financieringsmodaliteit afgesproken, waardoor de directies van de twee particuliere ziekenhuizen nu in staat zijn additionele voorzieningen te treffen ten behoeve van hun bedrijfsvoering”, aldus Kromodihardjo.

Het SZF heeft zich garant gesteld om per eind juni reeds de eerste tranche betaalbaar te stellen. De directies van de ziekenhuizen zijn zeer ingenomen met de voortvarendheid die het SZF aan de dag heeft gelegd ter tegemoetkoming in hun financiële problemen.

Onderling is afgesproken dat de communicatielijnen verbeterd zullen worden, teneinde proactief in te spelen op de perikelen binnen de gezondheidszorg.

Ruim twee jaar is het SZF structureel in contact met alle dienstverleners, waaronder de ziekenhuizen. De zorginkoper zet zich volledig in om de continuïteit van de zorg voor haar verzekerden veilig te stellen.

De beide ziekenhuisdirecteuren hebben hun waardering uitgesproken over het constructieve karakter van het onderhoud en zien na deze onderhandelingen de samenwerking zich verder positief ontwikkelen.(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…