fbpx
Overheidsfinanciën moeten worden geherstructureerd

GFC NIEUWS- De overheidsfinanciën zullen moeten worden geherstructureerd.

De weg van meer geld lenen, het zorgeloos laten oplopen van de Staatsschuld, de burgers in nog meer armoede brengen, het doorschuiven van de problemen, leidt ertoe dat de burgers zoet worden gehouden. Er worden verwachtingen gecreëerd, terwijl de teleurstelling van grotere armoede dan enorm hard aankomt voor de burgers.

Dit zei president Chandrikapersad Santokhi tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2020. Het staatshoofd gaf aan dat dat beleid geen optie is voor deze regering. ‘’Daarom hebben we direct na het aantreden van deze Regering hard opgetreden om de overheidsfinanciën strak te hervormen op basis van een strikt prudent beleid. Er zal voorzichtig moeten worden omgegaan met de gelden van de Staat en het volk.’’

Voor wat betreft de herstructurering van de overheidsfinanciën is op de eerste plaats de ministeries de opdracht gegeven om 15% tot 20% te bezuinigen. Daarnaast zijn verschillende onnodige en verspillende kosten stopgezet, aldus president Santokhi. Het staatshoofd somde enkele zaken op als voorbeeld waarbij de overheidsuitgaven zijn teruggedrongen.

– Er is bezuinigd op toelagen, gebouwen, voertuigen en telefoonkosten.

– Er is bezuinigd op mensen die in Amerikaanse dollar hun salaris krijgen uitbetaald, zonder dat duidelijk is wat de tegenprestatie is.

– Aanpak van corruptie middels interne maatregelen, CLAD-onderzoeken en onderzoekingen o.l.v. de Procureur-Generaal.

– Kostbare en onnodige overheidscommissies zijn afgebouwd.

– Praktijken als, dat personen cash geld ophalen bij overheidsinstellingen en/of bij parastatale instellingen, zonder rekening en verantwoording, zijn per direct stopgezet, en zaken zijn aangegeven bij de PG.

– De procedures omtrent het uitgeven van staatsmiddelen en het aanbesteden van zaken, zijn aangescherpt en de handhaving zal strenger plaatsvinden.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.