fbpx
Overheid verdient niet aan statische beveiliging thuisquarantaine

GFC NIEUWS- De overheid vraagt geen financiële bijdrage voor het plaatsen van statische beveiliging voor repatrianten in thuisquarantaine.

Dit verduidelijkte kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR en lid van het Nationaal COVID-19 Managementteam zaterdagavond, naar aanleiding van onjuiste informatie die de ronde doet.

Volgens deze informatie moeten repatrianten een bedrag van SRD 9.500,- betalen aan de overheid als ze na terugkeer in Suriname in thuisquarantaine wensen te gaan, in plaats van een door de overheid aangewezen quarantainelocatie.

De NCCR-topman verduidelijkt dat de gelden niet bestemd zijn voor de overheid. Repatrianten mogen voor of bij terugkeer naar Suriname aangeven als zij na de twee verplichte weken in overheidsquarantaine, op een door de overheid aangewezen quarantainelocatie willen blijven of als zij naar huis willen met verplichte statische beveiliging. In het laatste geval moeten zij zelf de particuliere beveiligingskosten betalen, en niet de overheid.

Het crisis managementteam zal tijdens de reguliere persconferentie van maandag 06 april uitgebreider hierop ingaan om eventueel ontstane ruis en bezorgdheid weg te nemen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…