fbpx
Facebook Pagelike Widget

Overheid treedt wel op bij prijsopdrijvingen

GFC NIEUWS- De overheid en met name het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) treedt regelmatig op tegen winkels of personen die zich schuldig maken aan ongebreidelde prijsverhogingen.

Verder wordt er continu van gedachten gewisseld met winkeliers en importeurs om betaalbare prijzen te hanteren.

Op de burgers wordt wederom het beroep gedaan om bij gevallen waar er volgens hen te hoge prijzen gehanteerd worden, deze onmiddellijk door te geven aan de Economische Controle Dienst (ECD). De sancties blijven ook niet uit, verzekerde directeur Rachel Koningsbloem-Pinas van HI&T.

Ze gaf aan dat er ook tussenhandelaren zijn die zich schuldig maken aan woekerwinsten. De ECD is dagelijks op het veld bezig en ook de kwestie van schaarste aan enkele basisgoederen wordt niet zo gelaten. Vooral suiker en zout zijn momenteel moeilijk te verkrijgen.

Binnenkort start het ministerie ook met een voorlichtingscampagne als bewijs dat het degelijk de zorg van de samenleving serieus neemt. De consument zal zien hoe een klacht wordt behandeld en hoe er actie op het veld wordt ondernomen.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.