fbpx

Overheid mag rij-en voertuigenbelasting blijven innen

Kortgedingrechter Alida Johanns heeft vandaag in het nadeel beslist in de kortgedingzaak die aanhangig was gemaakt door Stichting Centre for Public Affairs Suriname (SCPAS) tegen de staat Suriname.

De vordering over het niet betalen van de rij- en voertuigenbelasting werd afgewezen en mag de overheid gewoon doorgaan met de inning van rij-en voertuigenbelasting.

Geëist werd dat de wet die in augustus 2018 werd aangenomen door De Nationale Assemblee werd opgeschort. Procesgemachtigde tevens voorzitter van SCPAS, Anand Biharie, zegt dat hij in hoger beroep gaat.

Meer dan 20.000 burgers hebben het initiatief van de stichting en de politieke organisatie STREI! om een bezwaarschrift in te dienen tegen de betaling van de rij-en voertuigenbelasting, ondersteund. Biharie zegt dat deze personen niet hoeven te betalen, zolang het hoger beroep loopt.

BEKIJK OOK
Algoe nieuwe aanwinst leiding griffier DNA

Eerder deze week meldde het ministerie van Financiën dat bij de uitvoering van de controle de instructie is gegeven om sancties voorlopig achterwege te laten, doch een dringend beroep te doen op burgerzin voor het nakomen van de betalingsverplichting.

Verscherping van de controle zal, na aanpassing van de strafbepalingen in de wet, in de tweede helft van het jaar plaatsvinden.