fbpx
Overhandiging boek SamenZwanger aan minister Elias

De projectmanager van Perisur (Perinatale Interventies Suriname) Ashna Hindori, heeft het boek SamenZwanger, bestemd voor zwangere vrouwen overhandigd aan de minister van Volksgezondheid.

SamenZwanger is een programma van Perisur dat op een interactieve wijze samen met andere zwangere vrouwen in groepsverband prenatale zorg aanbiedt en ondersteunt. Het programma combineert de medische controle en alle informatie rondom de zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd.

“Tijdens de zwangerschapsbegeleiding krijgen de vrouwen een zwangerschapsboek met nuttige informatie maar dat was een Nederlandse versie. Met fondsen van de Rotary Club Paramaribo Residence, de Rotary Club Leiden en de Rotary Foundation is er een Surinaamse versie ontwikkeld aangepast aan de Surinaamse situatie”, zegt Ashna Hindori.

Volgens de projectmanager hebben 1 op de 5 vrouwen uit de statistieken van 2010 -2012 een ongunstige geboorte uitkomst. De factoren die tot ongunstige geboorte leiden zijn vaak al vroeg in de zwangerschap aanwezig. Deze kunnen door een goede zwangerschapsbegeleiding toch leiden tot een goede geboorte uitkomst.

Perisur is daarom al 7 jaar bezig met ondersteuning van verloskundigen, gynaecologen en het bestuur van Perisur om de awareness te vergroten en preventief te werk te gaan met zwangere vrouwen.

Het begeleiden van zwangere vrouwen in groepsverband is één van de meest succesvolle projecten van Perisur, waarbij al ongeveer 250 vrouwen in 19 groepen zijn begeleid. Hindori hoopt dat er meer Surinaamse vrouwen zullen deelnemen aan het project SamenZwanger.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…