fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Overhandiging 4 complete zuurstofcilinders Soroptimist aan 's Lands Hospitaal

GFC NIEUWS- De Soroptimist International Club Zwolle heeft op initiatief van de soroptimist Edith Alleman in totaal 4 draagbare zuurstof bommen gedoneerd aan ‘s Lands Hospitaal.
De overdracht van de zuurstofbommen werd vrijdag verricht door de president van de Soroptimist Club Paramaribo, Ivette Adams. Op de vraag waaraan behoefte was aan de Soroptimist en kinderarts Rika Morpurgo ter ondersteuning van de Covid-19-uitbraak, was het antwoord: ‘kleine draagbare zuurstofbommen.’
Deze gift ter waarde van 1000,- euro is in samenwerking met de Soroptimist International Club Paramaribo overgedragen. De donatie was reeds in juli toegezegd; het was wachten op de leverancier. De meerwaarde van deze gift, is dat bij transport van de pasgeborenen in zuurstofnood er meerdere draagbare zuurstofbommen nodig zijn.
De rol van ’s Lands Hospitaal bij positieve Covid-19-zwangeren
Het specialisten team van ‘s Lands Hospitaal heeft de eerste keizersnede in Paramaribo verricht bij een positieve COVID-19 moeder. De baby moest vanuit de operatiekamer met zuurstof vervoerd worden. In totaal zijn er 3 keizersnedes bij positieve zwangeren uitgevoerd in het ziekenhuis.
Ondersteuning Soroptimisten aan ‘s Lands Hospitaal
Vanaf 2010 ondersteunen de Surinaamse Soroptimisten samen met de Soroptimisten Clubs Nederland grote en kleine projecten in het ziekenhuis. Het zijn achtereenvolgens: afbouw en inrichting Kinderafdeling met inroomkamers en isolatiekamers, wiegjes en apparatuur voor de Couveuse afdeling, centrale zuurstof uit de muur voor de Kinder- en Couveuse afdeling. Voorts opslagruimte voor de zuurstofcentrale en het voorleesproject Kapelka met donatie van kinderboeken.
‘s Lands Hospitaal is de Soroptimist club Zwolle bijzonder erkentelijk voor de Covid-19-ondersteuning in de vorm van draagbare zuurstofbommen. Met deze extra zuurstofcilinders is het transport van elke pasgeborene in zuurstofnood veiliggesteld.
‘s Lands Hospitaal is de Soroptimist International club Paramaribo samen met haar zustersclubs uit Nederland heel dankbaar voor de jarenlange ondersteuning voor pasgeborenen, zuigelingen en grote kinderen. De hulp van de Soroptimisten heeft wezenlijk bijgedragen aan de verbetering van kwaliteit van de zorg.

OOK INTERESSANT
Pasafgestudeerde 18-jarige tiener springt van cruiseschip voor challenge, raakt spoorloos