fbpx

Overdracht sleutels 20 woningen City of Para

Het bestuur van Stichting Projecten Ontwikkeling Para heeft de sleutels van 20 woningen op het woningbouwproject City of Para aan de Suralcoweg in het district Para overgedragen aan de kersverse eigenaren. Dit bijzonder moment vond woensdag plaats. Het project wordt gefinancierd door de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

De toekomstige eigenaren van de opgeleverde woningen waren bijzonder onder de indruk van het resultaat dat is bereikt. Bijkans een jaar geleden werden de eerste vijf woningen van het woningbouwproject City of Para opgeleverd.

Op 7 oktober 2017 werd op dezelfde locatie een financieringsovereenkomst getekend door de voorzitter van Stichting Projecten Ontwikkeling Para, Ricardo Panka, en de directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, voor de bouw van nog 20 woningen op het project.

Na de gedane toezegging, de ondertekening, de financiering, de bouwtechnische oplevering en de sleuteloverdracht mochten de nieuwe huiseigenaren de werkelijkheid beleven. Dit resultaat is te danken aan het vertrouwen welke in de stichting is gesteld, vanaf het moment dat de eerste overeenkomst werd getekend in december 2016.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Er is echter een vast geloof in de droom die er toen is geweest en nu nog leeft om een kleine stad te ontwikkelen en te bouwen in het deel van het district Para, welke voldoet aan de eisen van bouwtechnische aard, gestoeld op stedenbouwkundige standaarden.

“Velen van u kunnen straks vertrekken uit woningen waar er maandelijks betalingen van huur in euro’s of Amerikaanse Dollars moeten worden neergeteld, maar het moment is nu aangebroken waarbij u met een looptijd van twintig of dertig jaar in Surinaamse Dollars mag aflossen voor een perceel met woning die in tijd uw eigendom zal zijn”, aldus Panka.(GFC)