fbpx
Overdracht apparatuur uitvoering CSME economische integratieprogramma

Om de CSME (Caricom Single Market en Economy) te bevorderen is het CARICOM Secretariaat (CariSec) bezig met de uitvoering van het CSME economische integratie programma.

Hiertoe is het opzetten van een online operating system voor het delen van informatie over onder meer de arbeidsmarkt, statistieken en sociale zekerheid noodzakelijk.

Tijdens een bezoek van CariSec in april 2016 aan desbetreffende instanties, is nagegaan in welke lidstaten er apparatuur kan worden geplaatst, die volgens eisen van de Europese Unie(EU) zullen worden gebruikt voor het voornoemd project.

Daar het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme als CSME focal point, de verantwoordelijkheid draagt voor de algehele implementatie en coördinatie van het CSME regiem, heeft zij voor de distributie van het apparatuur voor het opzetten van een online operating system zorg gedragen.

Yvette Rokadji, onderdirecteur Handel sprak de vertegenwoordigers van de instanties toe, die in aanmerking zijn gekomen voor het apparatuur en overhandigde die ook aan hen.

Aan het ministerie van Arbeid zijn 3 notebooks en 1 netwerk printer overhandigd, terwijl het Algemeen Statistiek Bureau (ABS) 2 notebooks en het Pensioenfonds 1 notebook in ontvangst mochten nemen.

Op een later tijdstip kan het ABS een SPSS Statistical package van het Caricom Secretariaat tegemoet zien.(GFC)

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…